Escoltar l’entrevista completa en francès del Carles Puigdemont a Equinox

Aquest 28 de desembre 2016, el president de Catalunya Carles Puigdemont ha donat una entrevista exclusiva, en francès, a la ràdio francesa de Barcelona Equinox Radio.

Foto : Sarah Sanchez/Equinox

Podeu escoltar l’entrevista en francès a continuació:

Durant més de 40 minuts, el president de la Generalitat va intentar explicar perquè el referèndum d’independència de setembre del 2017 seria diferent de la consulta del 9 de novembre de 2014. Carles Puigdemont diu que la situació ha canviat des que va reemplaçar a Artur Mas i que, amb o sense l’acord del Govern espanyol, el referèndum es durà a terme. Si guanya el Sí, assegura que la independència serà declarada unilateralment pel Parlament de Catalunya. El president ha deixat clar que no hi haurà eleccions abans del referèndum i, en cas que guanyi el sí, ‘la independència unilateral serà declarada’ abans dels nous comicis.

 

També en clau de referèndum, Puigdemont ha dit que no serà una repetició del 9-N perquè moltes coses han canviat, entre elles la composició de la cambra: ‘El referèndum del 2017 no serà com la consulta del 9-N perquè a diferència d’Artur Mas tinc una majoria independentista al parlament’.

Cap reivindicació territorial a França

Durant aquesta entrevista exclusiva, el cap de l’executiu català també va parlar de l’incident diplomàtic entre França i Espanya pel tema de Catalunya Nord al novembre. Ha dit que Catalunya no hi té cap reivindicació territorial, però ha recordat que també són catalans. Un incident que no impedeix Carles Puigdemont fer en Equinox una nova trucada a la comunitat internacional per recolzar la celebració del referèndum d’autodeterminació.

El líder independentista també va comentar el punt de vista dels Francesos de Barcelona sobre la independència i donar pistes de reflexió sobre com seria una Catalunya independent quant a l’economia, els impostos, la creació d’empreses, l’educació trilingüe i la francofonia.

Redacció Equinox.Cat

Equinox.cat és el suplement del mitjà de comunicació francès a Barcelona Equinox. Equinox.cat és una redacció de periodistes francesos, en català, i que té per tema la cultura, la vida, les històries de la gent de Catalunya des de punt de vista francès

De moment no hi ha comentaris

FES EL TEU COMENTARI

no es publicarà la teva adreça de correu electrònic.

Subscriure's al newsletter
Contacta amb nosaltres
Correu electrònic barcelona@eleamedias.com o 635 03 63 93

Powered by keepvid themefull earn money