A quina cadena francesa s’assembla més a TV3?

Televisió pública nascuda fa 30 anys, TV3 s’assembla molt a algunes cadenes de televisió franceses. Sense programes en l’estil de Gran Germà, i amb un toc cultural bastant fort, Tv3 és la germana de la televisió pública France 2. Però amb programes originals, també se situà en la mateixa banda que Canal Plus.

Els grups de televisió a França són dels més grans d’Europa. La televisió privada TF1 és la més vista, i s’assembla molt a la Telecinco espanyola. Reality shows més poca soltes uns que uns altres, sèries americanes de poca qualitat i pel·lícules de Hollywood estan en les pantalles dels aficionats de TF1.  L’amo d’aquesta cadena havia dit fa alguns anys que l’objectiu d’aquesta televisió era vendre als anunciadors temps lliure pel cervell del públic. Tot un programa.

Per sort, existeix el servei públic. Es diu FranceTélévisions, una xarxa de 5 cadenes de les quals la més important és la històrica France 2. S’assembla molt a TV3. La programació cinematogràfica, sovint, és d’història contemporània. Obres de ficció basades en la realitat, com la història de François Mitterrand, la votació de la llei sobre l’avortament o l’abolició de la pena de mort. Alguna cosa semblant es nota en Tv3 amb pel·lícules sobre el president Lluis Companys o obres sobre Francesc Macia.

« Les Guignols de l’Info »

Però, més enllà de France Télévisions, per a un Francès que mira TV3, la bona sorpresa és el programa satíric de Toni Soler « Polònia ». L’analogia amb el programa « Les Guignols de l’Info » de Canal Plus és molt forta. Si a França, els ministres, presidents i polítics són unes marionetes de plàstic, en TV3 són actors que es posen en la pell d’Artur Mas, Puigdemont i altres Mariano Rajoy. Però l’esperit és molt semblant, seguint l’actualitat sota la formula més absurda possible.

La « ARTE » catalana

La perla de la televisió catalana es diu Canal 33. Aquesta vareja de documentals, cultura, literatura forma part de la família de les grans cadenes públiques europees. El concepte més impactant dels anys 90 és, sens dubte, A.R.T.E, la cadena francoalemanya que emet simultàniament als dos països. És la referència absoluta en el projecte cultural mediàtic. Canal 33, en termes relatius, es posiciona amb èxit com la « ARTE catalana ».

Redacció Equinox.Cat

Equinox.cat és el suplement del mitjà de comunicació francès a Barcelona Equinox. Equinox.cat és una redacció de periodistes francesos, en català, i que té per tema la cultura, la vida, les històries de la gent de Catalunya des de punt de vista francès

De moment no hi ha comentaris

FES EL TEU COMENTARI

no es publicarà la teva adreça de correu electrònic.

Subscriure's al newsletter
Contacta amb nosaltres
Correu electrònic barcelona@eleamedias.com o 635 03 63 93

Powered by keepvid themefull earn money