Caroline Gourdier, psicòloga : « Espanya és una relació tòxica per Catalunya »

Caroline Gourdier és francesa i psicòloga a Barcelona. Per Equinox.cat, desxifra la relació entre Catalunya i Espanya des d’un angle psicològic. Per la terapeuta, la situació conduïra inexorablement a un divorci.

Catalunya i Espanya són com aquesta parella ja desgastada pel pas del temps. Han evolucionat de manera distinta i han decidit agafar diferents camins.

Catalunya és aquesta dona forta i moderna, independent i lliure. Vol seguir la seva ruta sola, vol desenvolupar tot el seu potencial, que sap que té, perquè s’ha adonat que no servia de res quedar-se en aquesta relació en la qual no se sent gens valorada. No obstant això, Espanya amb les seves idees conservadores i els seus esquemes tradicionals, no la vol deixar marxar. És massa important per a ella. Però resulta que ara, està espantada perquè diuen que no ens adonem de les coses que tenim fins que les perdem. I Espanya ara mateix està cagada.

És veritat que mai ha cuidat a Catalunya com es mereix, però, després de tot, li pertany.  És seva. No es pensava que tindria la suficient autonomia per dir “prou” i deixar-la. Així que, en aquests moments, no sap què fer per què torni. Promeses i discursos macos, però Catalunya sap que això no funciona així. Les coses han de ser concretes, s’ha de poder observar canvis, així que no es deixarà fer tan fàcilment. És massa tard. Vol divorciar-se, separar-se d’aquesta relació tòxica que li ha fet mal durant tant de temps. Catalunya, aquesta gran lluitadora, està preparada pels canvis i vol seguir defensant els seus drets que li nega Espanya. Sempre s’ha dit: millor sola que mal acompanyada…! Així que, la decisió està presa. Ara, només fan falta paciència i perseverança.

Caroline GOURDIER

Caroline GOURDIER

psicòloga llicenciada per la Universitat Autònoma de Barcelona.

És parisenca i consulta a Barcelona des de fa 2 anys. telèfon: 680 986 239 caroline.gourdier@copc.cat

5 Comments

FES EL TEU COMENTARI

no es publicarà la teva adreça de correu electrònic.

Subscriure's al newsletter
Contacta amb nosaltres
Correu electrònic barcelona@eleamedias.com o 635 03 63 93

Powered by keepvid themefull earn money