Cementiri de Monjuic : el « Pére Lachaise » versió Gaudí

Davant el port de mercaderies de Barcelona, el cementiri de Montjuïc, mira al mar des de muntanya del mateix nom. Un lloc vinculat amb l’estil modernista de Gaudí i que té moltes similituds amb el cementeri parisenc del Pere-Lachaise

Inaugurat a finals del segle XIX per descongestionar els cementiris del centre de la ciutat, alberga el descans final dels més humils com els més famosos de Barcelona. Té moltes tombes i monuments funeraris mausoleus d’estil modernista, molt a prop de Gaudí. També cal destacar l’enorme tomba de la família Batlló.

cimetière de Montjuic Barcelone, casa Battlo

cimetière de Montjuic barcelone

Si el cementiri parisenc conté els llocs de descans final de grans autors com Marcel Proust, Montjuïc és la residència de l’escriptor poeta català Verdaguer. El que estava darrere d’un sacerdot exorcista va escriure entre altres Atlantis (1877, poema en deu cançons sobre les aventures d’Hèrcules a la península Ibèrica), Idil·lis i cants místics (1879), Montserrat (1889), Oda a Barcelona (1883), Canigó (1886, després d’un viatge a Canigó). La seva tomba es troba en forma de monument de pedra original. El lloc segueix sent el lloc de peregrinació per a tots els amants de la literatura català

montjuic barcelone tombe verdaguer

El cementiri de París és conegut per atreure visitants apassionats de la mística i l’esoterisme. La tomba de Jim Morrison explica aquest fenomen, però per sobre de la tomba d’Allan Kardek, el pioner de l’espiritisme modern. Montjuïc no és superat, i alberga les restes de José María Fernández Colavida, que va ser el traductor de les obres de Kardek a Espanya.

18-2

01
17

14

13

05

Fossar de la Pedrera

En els pujols del cementiri és el « Fossar La Pedrera ». Originalment es tractava de la fossa comuna on van ser abandonats els cossos dels pobres difunts. Durant la Guerra Civil, el lloc es va convertir en la fossa comuna de les víctimes de l’exèrcit de Franco. Amb la restauració de la democràcia, el lloc es va convertir en un lloc de record commemoratiu. Inclou un homenatge a les víctimes del nazisme, el franquisme i un mausoleu en honor a Lluís Companys, el president de Catalunya afusellat per l’exèrcit de Franco.

 

11

10

 

Nico Salvado

Nico Salvado

Fundador de Equinox

ORIGINÀRI DE PERPINYA. VIU A BARCELONA DES DE 8 ANYS

De moment no hi ha comentaris

FES EL TEU COMENTARI

no es publicarà la teva adreça de correu electrònic.

Subscriure's al newsletter
Contacta amb nosaltres
Correu electrònic barcelona@eleamedias.com o 635 03 63 93

Powered by keepvid themefull earn money