Consol de França : « El moviment independentista va ser mal entès del costat francès »

Edouard Beslay, consol de França a Barcelona, dóna una entrevista exclusiva a Equinox.cat. En aquesta ocasió, el representant de l’estat francès ens confia que imatge té Catalunya a París. També ens explica com es veu des de fora el procés d’independència.

Una entrevista sense « tabous » on el consol diu que Catalunya sovint és vista d’una manera paradoxal pels francesos. Perquè segon l’alt funcionari és la regió, fora de França, que atreu el nombre més gran de francesos. Tanmateix segon el, hi ha un gran desconeixement de Catalunya. Els francesos veuen el paisatge, però per la culpa del desconeixement de l’idioma no tenen el temps per entendre la identitat local. El resultat és que les evolucions polítiques en Catalunya i notablement el desenvolupament d’un moviment independentista, sovint va ser mal entès del costat francès. Perquè Catalunya dóna la imatge -el que és veritat- d’una regió prospera, d’un lloc on la vida és agradable, llavors per a molts francesos Barcelona és un petit paradís. Per això el descontentament a Catalunya, sovint, no està ben entès. Els francesos es pregunten « perquè tenir descontentament quan es pot viure en un paradís? » Però aquest és un mal entès perquè el paradís a la terra no existeix i fins i tot aquí a Catalunya hi ha dificultats que es tradueixen amb un cert descontentament.

 Per acabar aquesta entrevista exclusiva el consol parla del futur de la relació entre França i Catalunya.

 

 

Nico Salvado

Nico Salvado

Fundador de Equinox

ORIGINÀRI DE PERPINYA. VIU A BARCELONA DES DE 8 ANYS

De moment no hi ha comentaris

FES EL TEU COMENTARI

no es publicarà la teva adreça de correu electrònic.

Subscriure's al newsletter
Contacta amb nosaltres
Correu electrònic barcelona@eleamedias.com o 635 03 63 93

Powered by keepvid themefull earn money