Un cap de setmana a París costa més que a Barcelona?

Entre París i Barcelona hi ha algunes diferències de preus, que sigui en els bars, els restaurants, els hotels o en la cultura. Descobreix les comparacions entre aquests sectors, en les dues ciutats.
L’ajuntament de Barcelona ha realitzat un estudi sobre els preus mitjans dels cafès i el dinar. De l’estudi va resultar que els preus a Barcelona queden sota de París. A la capital catalana, un cafè costa de mitjana 1,11 euros. El preu mitjà d’una cervesa és d’1,58 euros i d’un refresc 1,68 euros. L’estudi explica que a Barcelona el preu depèn de la ubicació del lloc a la ciutat. En terrassa, els preus són més cars, perquè un suplement és aplicat en exterior.
A la capital francesa, el 2014, el cafè val de mitjana 1,56 euros segons Gira Consell i la cervesa de mitjana 6 euros. A París també, l’emplaçament influeix sobre els preus a la capital francesa. En llocs prestigiosos el cafè costa més. Al Cafè de Flore el cafè val 4,60 euros i en el Cafè de la Paix val 6 euros.
En el cas del menjar, a Barcelona un menú costa de mitjana 9,88 euros, el que representa un augment de 0,20 cèntims en comparació amb l’any 2013. A París, segons el lloc combien-coûte.net, el preu mitjà d’un menú al restaurant costa 13 euros.
Per als còctels, París es revela més cara també. És molt difícil de trobar un còctel, com el famós mojito, sota de 7 euros. A Barcelona, es pot trobar a 3,50 per exemple. Alguns locals elegants de la capital francesa proposen preus molt sorprenents, com Le Bar du Bristol que proposa còctels especials per 26 euros.

Afficher l'image d'origine
Els transports, més cars a París

En setembre 2016 a Barcelona hi ha París, el preu mitjà d’una nit en un hotel costa de mitjana 168 euros. Però segons els moments de l’any, els preus canvien. A l’agost Barcelona es revela més cara que París (158 euros la nit contra 121), però al juny París és més car (207 contra 162).
Si en el sector dels transports un tiquet és menys car a París (1,90 contra 2,15 a Barcelona), els bitllets especials per a turistes són menys cars a la capital catalana. Una targeta de transport dos dies amb viatges il·limitats val 21 euros a París i 14 euros a Barcelona. Els autobusos de trasllat a l’aeroport són sempre més cars. A Barcelona l’aerobús costa 5,90 el trajecte, el Orlybus costa de 7,7 euros.
En la cultura, els preus depenen dels monuments i museus. Per exemple, l’entrada del Centre Pompidou costa 14 euros, ella del MACBA val 11 euros. Per visitar la basílica Sagrada Família, ha de pagar 15 euros l’entrada clàssica. Per a l’església francesa nostra-Senyora de Paris, l’entrada és gratuïta. Però per visitar el monument més famós de França, la Torre Eiffel, les entrades varien entre 7 i 17 euros.
En general, París sembla més cara que Barcelona per a un cap de setmana.

Leslie Singla

Leslie Singla

Periodista cultura i societat

Originària de la regió Languedoc-Roussillon. Viu a Barcelona des de 3 anys

Subscriure's al newsletter
Contacta amb nosaltres
Correu electrònic barcelona@eleamedias.com o 635 03 63 93

Powered by keepvid themefull earn money