En quins barris de Barcelona viuen els Francesos?

Desenes de milers de Francesos viuen a Barcelona però quins són els seus barris favorits?

Segons les dades d’agost del 2015 des del Consolat General de França a Barcelona, 31,325 francesos viuen a Catalunya, 5300 a les Illes Balears i 1980 a Aragó. El mateix consolat estima que, en realitat, entre 50 000 i 60 000 residents francesos a Catalunya. Una diferència de xifres que s’explica pel fet que la inscripció en el registre consular no és obligatori.

bcn-091

La repartició per districte

El departament d’estadístiques de l’ajuntament de Barcelona dóna unes xifres força fiables sobre la població de Barcelona, en vincle amb les dades dels ciutadans inscrits al padró. En 2014, la repartició dels francesos en els 10 districtes de la ciutat és la següent. Barcelona districtes en quarters eixample: 24.7% Ciutat Vella: 16,3% Sarrià-Sant Gervasi: 13,9% Sant Martí: 11,3% Gràcia: 10,1% Sants-Montjuïc: 9,6% les Corts: 5,6% Horta-Guinardó: 4,8% Nou Barris: 1,7% Sant Andreu: 1,2%

  1. barcelone districts et quartiersEixample : 24.7 %
  2. Ciutat Vella : 16,3 %
  3. Sarrià-Sant Gervasi : 13,9 %
  4. Sant Martí : 11,3 %
  5. Gràcia : 10,1 %
  6. Sants-Montjuïc : 9,6 %
  7. Les Corts : 5,6 %
  8. Horta-Guinardó : 4,8 %
  9. Nou Barris : 1,7 %
  10. Sant Andreu : 1,2 %

La repartició per barri

Segons les xifres del Departament d’ Estadística de l’Ajuntament, els francesos viuen majoritàriament al centre de Barcelona, i molt poc en les zones més remotes. Es concentren principalment a l’Eixample, i específicament a la Dreta de l’Eixample (6,7%). La Vila de Gràcia també és atractiva, ja que és la segona part de Barcelona, on la majoria de francesos viuen (5,8%). En tercer lloc es troba Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (amb 5,4%). El Raval va arribar en quart lloc (5,1%). Per contra, alguns barris no sedueixen molt als francesos. Tot i que la immersió n’és estil de vida catalana que orfe per exemple, el barri de Can Peguera (Nou Barris) cap francès és registrat en aquesta zona. A Torre Baró- Ciutat Meridiana i en Marina del Prat Vermell – Zona Franca, només dues persones franceses són registrades.

Leslie Singla

Leslie Singla

Periodista cultura i societat

Originària de la regió Languedoc-Roussillon. Viu a Barcelona des de 3 anys

Subscriure's al newsletter
Contacta amb nosaltres
Correu electrònic barcelona@eleamedias.com o 635 03 63 93

Powered by keepvid themefull earn money